27.12.2017

2018 YILI HAC KAYITLARINDA SON 2 GÜN

2018 Yılı Hac Müracaatları başlamıştır. 21 Aralık 2017 Perşembe günü başlayan hac müracaatları 29 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecektir.

Hacca gitmek üzere ilk defa müracaat edecek vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, 29 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar müraatlarını yapmaları gerekmektedir.

A - 2018 YILINDA İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR

“İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenler ilgili bankalara 20.-TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra;

a- Müracaatlarını Başkanlığımız “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda,

b- Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat ederek,

Kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

c- Anlaşmalı Bankalar: Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım

B- ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRANLAR (KAYIT YENİLEME)

1- 2017 yılı hac kurasına katılıp hacca gidemeyenlerin kayıtları 21 Aralık 2017 tarihinde Başkanlıkça yenilenmiştir.

2- Kaydı yenilenenlerden; geçmiş yıllarda yapmış oldukları il, ilçe ve kuraya birlikte gireceği kişilerde, hac konaklama tercihlerinde, adres ve cep telefonu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler 29 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir.

3- Önceki yıllarda ön kayıtları bulunanlardan, 2017 yılında kayıtlarını yenilememeleri sebebiyle hac kurasına katılamayanların, 2018 yılı hac kurasına dahil olabilmeleri için ilgili bankalara 20.-TL ön kayıt ücreti yatırmaları halinde kayıtları önceki kura kat sayıları dikkate alınarak güncellenecektir.

Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden kontrol edebilecekler, kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için;

Hatay İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu