13.12.2017

İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISI DÖRTYOL İLÇEMİZDE YAPILDI

2017 Yılı Aralık ayı İlçe Müftüler toplantısı, Dörtyol İlçemizde, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında yapıldı.

Hatay İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla, her ay ilimizin farklı bir ilçesinde yapılan İlçe Müftüleri toplantısına, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başta olmak üzere İl Müftü Yardımcımız Cafer EROL ve tüm ilçe müftüleri katıldı.

İl Müftümüzün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, gündemlerin okunması ve bu gündemler üzerine yapılan istişarelerle devam etti. Toplantının ağırlıklı gündem maddesini, 2017 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi, 2018 yılı faaliyetlerinin planlanması, Müftülüklere resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesi, 12.     Hac ve Umre Komisyonu 12.10.2017 tarihinde yaptığı toplantıda 2017-2018 umre organizasyonunda alınacak ücretin Türk Lirası olarak belirlendiğinin ancak 01.12.2017 tarihinde alınan kararla Suudi Arabistan Riyali  (SAR) olarak değiştirildiğinin duyurulması, 2018 yılı Diyanet Takvimlerinin geldiği ve camilerimizden temin edilebileceğinin duyurulması,  ile inşaatı devam eden İl Müftülüğü hizmet binasının son durumu ve diğer konular oluşturdu.

Öğle namazından önce başta İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU olmak üzere, tüm ilçe müftülerimiz Dörtyol ilçe merkezindeki camilerde vaaz ve irşat görevinde bulundular.