11.12.2017

ŞEHİTLERİN RUHUNA İTHAFEN MEVLİD-İ ŞERİF

İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü Beşiktaş’ta görevli çevik kuvvet ekibine yönelik bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan Polis Memuru İlker UYLAŞ’ın ve aynı yerde şehit olan mesai arkadaşlarının şehadetlerinin sene-i devriyesinde ruhlarına ithafen düzenlenen mevlid-i şerif programına katıldı.

Antakya İlçemiz Arslanoğlu Camii’nde düzenlenen programda öğle namazı öncesi cemaate vaaz-u nasihatte bulunan İl Müftümüz vaazında: “Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir. (153) Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız. (154) Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele! (155) O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz, derler. (156) İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır. Ve doğru yolu bulanlar da onlardır. (157) (Bakara, 153-157)” ayetlerini okudu.

Dünyanın bir imtihan alanı olduğunu aktaran İl Müftümüz; “Bu Dünya’da biz insanlar çeşitli vesilelerle imtihana tabi tutuluruz. Bu imtihanda sabır ve sebat gösterenler, Allah’ın emir ve yaskalarına riayet edenler, ebedi yurdumuz olan ahirette mutlu ve mesut olurlar. Allah’ın nimetlerine nail olurlar. Cennetiyle, cemaliyle şereflenirler. Şehitlerimiz de vatanı ve dini için Allah yolunda canlarını feda ettikleri için Ahirette Allah’ın (c.c) mükafatına ve nimetlerine nail olurlar. O nimetlere ve ihsana şahit oldukları için onlara şehit denmiştir.

Kur’an-ı Kerim’de kıssası anlatılan ve şehrimizde yaşamış olan Habib-i Neccar hazretleri de halkını Allah’ın dinine davet etmesi nedeniyle şehit edildiğinde, ayetteki ifadesiyle ‘Gir Cennete’ denildiği zaman oradaki nimetleri görünce ‘Keşke, Rabbimin beni bağışladığını ve beni ikrama mazhar olanlardan kıldığını kavmim bilseydi!’ diyor. Rabbim bizleri şefaatlarına nail eylesin.” dedi.

İl Müftümüz vaazını; “Vatanı, dini ve muktesadı için canını veren tüm şehitlerimizi ve kanını bu uğurda akıtan gazilerimizden ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” diyerek sonlandırdı.

Program, Öğle namazını müteakip Yasin-i Şerif okunması ve 15 adet Kur’an-ı Kerim hatminin duasının, İl Müftümüz tarafından yapılması ile sona erdi.