05.12.2017

CEZAEVİNDE MEVLİD KANDİLİ KONFERANSI

Hatay Çocuk ve Gençlik İnfaz Kurumunda Mevlid Kandili münasebetiyle konferans programı düzenlendi. İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin OKUYUCU hocamız konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, söylenen ilahilerle devam etti.

İl Müftü Yardımcımız konuşmasına; Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatını kısaca anlatarak başladı. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatının hepimize örnek olduğunu, Allah’a ve Rasulüne itaat edenlerin hem bu dünyada hem de ahirette mutluluğa ve huzura ereceğini belirtti.

Konuşmasını Peygamber Efendimiz’in örnek hayatından kesitler aktararak devam ettiren İl Müftü Yardımcımız, Mevlid Kandillerinin Hz. Peygamber’i (s.a.v) daha iyi tanıma ve tanıtma vesilesi olduğunu aktardı. Düzenlenen programlarla ve etkinliklerle Peygamber Efendimizin ve örnek hayatının insanlara anlatıldığını belirtti. Mevlid Kandilinin hayırlar getirmesi niyazıyla konuşmasını sonlandırdı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen diğer programda ise; İl Müftülüğümüz Din Hizmetleri Uzmanı Gürcü BİLGİN ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vazilerinden Tuba TAZE tarafından Hz. Peygamber (s.a.v) ve örnek hayatı ile ilgili sunum yaptılar.