20.10.2017

İL MÜFTÜMÜZ ASR-I SAADET SOHBETLERİNDE “İSRAF” KONUSUNU ANLATTI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği Asr-ı Saadet Sohbetlerine bu hafta konuşmacı olarak İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU katıldı.

AGD Hatay Şubesi’nin düzenlediği Asr-ı Saadet Sohbetleri etkinliği AGD Antakya Temsilciliği Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

İl Müftümüz konuşmsında; “Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerde İsraf” konusunu anlattı.

“Onlar israf etmezler, cimrilik de yapmazlar.” ayetine dikkat çeken İl Müftümüz, İslam’da herşeyin bir ölçüsü olduğunu belirterek bu ölçü aşıldığında israf olur, sıkıntılar başlar.” dedi.

Kredi kartlarının bilinçsiz kullanımının sakıncalarına da değinen İl Müftümüz “Kredi kartı kullanımında peşin ödeme yapılmadığı için sanki başkası ödüyor gibi gereksiz fazladan alışveriş yapılarak israf yapılıyor. Daha sonra ödeme sıkıntısı yaşayan ailelerde huzursuzluklar baş gösteriyor.” diye konuştu.

Son olarak her nimetten hesaba çekileceğimizi hatırlatan İl Müftümüz, fayda vermeyen şeylerden uzak durmamız gerektiğini ifade ederek, “zaman israfı”na dikkat çekti. “Günümüzde israfların en önemlilerinden biri de zaman israfıdır.” diyen İl Müftümüz, “Ömrü boş yerlerde gereksiz şeylerle harcayarak zamanımızı israf etmeyelim.” şeklinde konuştu.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının akabinde yapılan hatim duası ile program sona erdi.