18.10.2017

İL MÜFTÜMÜZ, ARSUZ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ AYLIK PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

İl Müftümüz, Arsuz İlçe Müftülüğü aylık personel toplantısına katıldı. Işıklı Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, Arsuz İlçe Müftü Vekili Mustafa DÖNMEZ, Antakya İlçe Müftümüz Necati ŞAFAK, din görevlilerimiz ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Arsuz İlçe Müftü Vekili Mustafa DÖNMEZ’in açış konuşmasının ardından konuşan İl Müftümüz ise konuşmasında; “Tarih boyunca da cami ve mescidlerimiz hep hayatın merkezinde olmuştur. Bir yere yerleşim yeri kurulacağı zaman ilk önce cami ve hamam yapılmıştır. Daha sonra yerleşim yeri bu cami etrafında oluşmuştur. Osmanlı zamanında ise yerleşim yeri kurulacağı zaman, cami, aşevi, kütüphane, hamam ve medreseden müteşekkil külliyeler yapılmış ve şehirler bu külliyeler etrafında kurulmuştur.

Bu sebeple, Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1986 yılından itibaren her yıl ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmaya başlamıştır. 2003 yılından itibaren de bu hafta “Camiler ve Din görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. 2011 yılından itibaren de, her yıl “Camiler ve Din görevlileri Haftası” olarak tema belirlenmeye başlandı. Camiler haftasının belirli bir tema etrafında kutlanması, bir yandan camilerimizin fiziki şartlarının yeniden gözden geçirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmasına, diğer yandan da engelli, kadın, çocuk, genç gibi farklı toplum kesimlerinin camiyle buluşabilmesi için faaliyetler düzenlenmesine vesile olmuştur. Ayrıca, bu temalarla toplumsal farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmiştir.

Bu sebeple 2011 yılında camiler haftasında “Cami ve Çocuk”, 2012 yılında “Engelsiz Cami ve Engelsiz İbadet”, 2013 yılında “Cami-Kadın ve Aile” 2014 yılında “Cami ve Gençlik” 2015 yılında “Cami ve Namazla Arınma”, 2016 yılında “Cami ve Kitap” temaları belirlenmiştir. Bu seneki tema da “Cami, Şehir ve Medeniyet” olarak belirlendi ve bu tema çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.” dedi. Temalar hakkında bilgi verdi.

İl Müftümüz konuşmasının sonunda din görevlilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Görevlerinde başarılar diledi.

Ayrıca; İl Müftümüz öğle namazı öncesi Işıklı Mahalle Camii’nde cemaate vaaz-u nasihatte bulundu. Kur’an Kursu öğrencilerine sohbet etti.