17.08.2017

İLİMİZDEN ÜÇÜNCÜ HAC KAFİLESİ DUALARLA YOLA ÇIKTI

İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden vatandaşlarımızdan oluşan ilk hac kafilesi olan Hatay-3. Kafilemiz için düzenlenen törenle 17.08.2017 Perşembe günü saat 06.25’da Kutsal Topraklara uğurlandı.

Uğurlama törenine İl Müftülüğümüz Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürümüz Fahri UÇAK, Hassa Müftü Vekili Mehmet SAİN, İl Müftülüğümüz Hac Bürosu görevlileri Mehmet YAYLACI ve Hanifi YAŞİN, Kafilede görevli hocalarımız, Müftülük personeli ile hacı adaylarımız ve yakınlarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama töreni görevli hocalarımızın okudukları Aşr-ı Şerif ile başladı. Daha sonra okunan ilahiler, kasideler, telbiye, tekbir ve salâvatlarla devam etti. Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürümüz Fahri UÇAK’ın son hatırlatmaları içeren sohbeti ve yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Hassa Müftü Vekili Mehmet SAİN başkanlığında, Din Görevlilerimiz Murat AKSOY, Mehmet KARADAĞ, Mustafa TIRABZON, İhsan GİLLİ ile Bayan İrşad Görevlimiz Gürcü BİLGİN rehberliğinde 186 hacı adayımız ile birlikte toplam 192 kişiden oluşan kafilemiz Hatay Havaalanından yola çıktı.

Hacılarımızın 1. Kafilesi 6 Eylül 2017 Çarşamba günü, 2. Kafilesi 7 Eylül 2017 Perşembe günü, 3. Kafilesi ise 23 Eylül 2017 Cumartesi günü ilimizde olacak.