11.10.2018

2018-2019 UMRE SEZONU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

2018-2019 yılı umre sezonunun başlaması nedeniyle, 2017-2018 Umre Sezonunun değerlendirilmesi, 2018-2019 Umre sezonu hazırlık ve çalışmalarının gözden geçirilmesi ile, grup çalışması yapmak isteyen personelin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantı; İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında İl Müftülüğümüz toplantı salonunda yapılan toplantıya, İl Müftü Yardımcımız Mehmet Emin OKUYUCU, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri UÇAK ile 2017-2018 Umre Sezonunda grup oluşturarak umrede görev alan din görevlilerimiz katıldı.

Toplantıda; Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri UÇAK, 2017-2018 Umre Sezonu yapılan çalışmalar hakkında özet bilgiler verip Başkanlığımızın yeni dönem Umre Programı; Turlar, ücretler, kayıt öncesi yapılması gereken hazırlıklar ve kayıt esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar gibi çeşitli konularda bir sunum yaptı.

İl Müftü Yardımcımız Mehmet Emin OKUYUCU ise yaptığı konuşmada; katılımcılara, yaptıkları bu faaliyetin hem kendileri hem de vatandaşalar açısından taşıdığı önemini ve organizasyona olan katkılarını anlatıp çalışmaları esnasında ibadet boyutunu esas alarak hareket etmelerini tavsiye etti.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU ise; “Hac ve Umre İbadetinin Diyanet İşleri Başkanlığımızın asli görevlerinden birisi olduğunu, vatandaşlarımızın hac ve umre ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için çalışmalar yaptığını, bizim de bu ibadetin ifasında vatandaşlarımıza rehberlik etme sorumluluğumuz bulunduğunu dile getirdi. Grup çalışması yapan sizlerin bu noktada çok önemli bir katkı yaptığınızı biliyoruz. Bu çalışmalardan ziyadesiyle memnunuz. Sizlerin aynı şevkle çalışmaya devam etmenizi, diğer görevlilerimizin de bu konuda sorumluluk almalarını istiyoruz. Başta Hac kurasında ismi çıkmayan vatandaşlarımız veya hac ibadetini yerine getirmiş ama mübarek beldeleri tekrar ziyaret etmek isteyenlerin Umre yapma isteğini dikkate aldığımız gibi daha önce böyle güzellikleri hiç tatmamış vatandaşlarımızın da bu imkana ulaşmaları için gerekli tanıtım ve bilgilendirmeleri yapmamız gerekiyor. Hac ve Umre esnasında kendi yaptığımız dualar çok önemlidir, oralarda yapılan dualara çok dikkat etmeliyiz. O mübarek beldelerde, kendimiz, ailemiz ve tüm yakınlarımız için olduğu gibi vatanımız, milletimiz ve memleketimiz için de dua etmeyi ihmal etmemeliyiz. Bununla beraber Hac ve Umre Yolcularının duasını almayı da ihmal etmeyelim. Görev esnasında kendimiz dua ve ibadete ağırlık verelim hem de bu ibadetleri beraber yaptığımız kardeşlerimizin dualarını almak için gayret sarf edelim.” dedi.

Yapılan bu çalışmalar ve hizmetler sayesinde o kutsal beldelerin havasının daha fazla vatandaşımız tarafından hissedilmesinin çok önemli olduğunu ve oradaki manevi atmosferin insan hayatına ciddi katkılar sağladığını dile getirdi.

Daha sonra toplantıya katılan görevlilerimizin geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılar ve yeni döneme dair talep ve önerileri alındı. Muhtemel sorun alanları ile bu hususlar hakkındaki önerileri ve gelecek dönemden beklentilerini içeren konuşmaların ardından Görevlilerimize “Teşekkür Belgesi” takdimi ile sona erdi.