16.08.2018

İL MÜFTÜMÜZ, ANTAKYA MÜFTÜLÜĞÜ AYLIK PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU Antakya İlçe Müftülüğü aylık Personel toplantısına katıldı. Toplantıda; Antakya Müftü Vekili Mehmet YOLCU ve Antakya İlçemizde görev yapan din görevlileri hazır bulundu.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz; ibadetlerin bedenî ibadetler, mâlî ibadetler ve hem bedenî hem mâlî ibadetler olarak üçe ayrıldığını, Kurban ibadetinin mâlî bir ibadet olduğunu ve gücü maddi olarak gücü yeten kadın erkek bütün Müslümanların kurban kesmeleri gerektiğini belirtti. “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için vekaletle kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. Kesilen bu kurbanlar sayesinde mazlum coğrafyalarla aramızda gönül köprüleri kurulmaktadır. Vekaletle kurban hizmeti yurt içinde ve Dünya’nın 145 ülkesinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile 2018 yılında da devam etmektedir. Vekalatle kurban bağışı 20 Ağustos Pazartesi akşamına kadar yani arefe günü akşamına kadar devam edecektir. Cemaatimizi bu konuda bilgilendirelim.  Kurban bağışında bulunmak isteyenleri müftülüklerimize yönlendirerek onlara yardımcı olalım.” dedi.

İl Müftümüz, “2018 yılı yaz Kur’an kurslarımız 17 Ağustos 2018 Cuma günü sona eriyor. Yaklaşık iki ay boyunca hem camilerimizde hem de Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza daha fazla bilgi aktarmak için gayret ettiniz. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarını dini bilgileri öğrenmeleri için kurslarımıza ve camilerimize yönlendiren velilerimizi duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Yaz tatillerini kurslarımızda değerlendiren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Çocuklarımızın hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlamak amacıyla yapılan etkinliklere maddi manevi destek veren herkese de teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.