10.08.2018

YAZ KUR’AN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaz Kur’an Kurslarının daha etkin ve verimli olması amacıyla, İlimizde 2018 Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerden 10-15 yaş aralığındaki öğrencilerin katılımıyla bilgi yarışması düzenlendi. Kız ve erkek öğrencilerin iki kategoride katıldığı yarışma İl Müftülük Konferans salonunda yapıldı.

Yarışma, Yaz Kurslarımızda öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan Dinimi Öğreniyorum adlı kitaptaki bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve tecvid bilgisi, Namaz dua ve surelerinin anlamlarından oluşan konulardan yapıldı.

Yarışmaya 14 İlçemizden toplam 28 öğrenci katıldı. Öğrenci ve velilerimizin coşkulu bir şekilde izlediği yarışma sonucunda;

Kız Öğrencilerden Yayladağı İlçesinden Emine AKTAŞ birinci, İskenderun İlçesinden Rumeysa KILLI ikinci, Samandağ İlçesinden Ümmihan TURKUT üçüncü oldu.

Erkek öğrencilerden; Yayladağı İlçesinden Şevket SAÇLI birinci, İskenderun İlçesinden Ali Kerem HALİL ikinci, Samandağ İlçesinden Ali Can GÖBELEK üçüncü oldu. Dereye giren öğrencilerimizin aynı ilçelerden olması yarışmaya ayrı bir renk kattı.

Birincilere Tam altın, İkincilere Yarım Altın Üçüncülere Çeyrek altın dereceye giremeyen öğrencilere 100 er TL para ödülü ayrıca Başkanlığımız yayınlarından kitap seti Hediye edildi.

Yarışmacılarımızın, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi’nin katkılarıyla ödüllerini veren İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU Hocamız; “Meşguliyetlerin en güzeli Kur’an-ı Kerim’le olan meşguliyettir. Sizler bu yaz bu güzelliği ve zenginliği yaşadınız. Önemli olan ömür boyu Kur’an’ı kendimize rehber seçmektir. Bu vesile ile tatillerinden feragat ederek kurslara devam eden siz öğrencilerimizi tebrik ederim. Sizleri Yaz Kur’an Kurslarımıza gönderen anne babalarınızı tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Onlara da teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.